Handverzorging

Geplaatst op: 22-11-2012

Je handen, je gebruikt ze bijna bij alles wat je doet, daarom is het ook belangrijk om deze goed te onderhouden. Naast de verzorging van je handen is het ook leuk om deze mooi te houden en te verzorgen door bijvoorbeeld je nagels te lakken. Heb je interesse in tips over alles wat met de verzorging van je handen te maken heeft? lees dan snel verder.

  • Nagels. Om je nagels te versterken kun je elke dag drie glazen met citroensap drinken. Heb je last van vieze nicotinevlekken op je nagels? Plaats je nagels dan in een citroenbadje. Hierdoor zullen alle hardnekkige vlekken worden verwijderd.
  • Lakken. Korte nagels kun je langer doen laten lijken wanneer je de nagellak zo aanbrengt dat aan beide kanten van de nagel een klein streepje van de nagel geen nagellak krijgt. Lak je je nagels vaak en wil je dat je nagellak langer houdbaar blijft? Kies er dan voor om het flesje goed af  te sluiten, waarbij het belangrijk is dat de bovenkant van het flesje schoon is. Door het insmeren van het randje van het flesje met vaseline, zal het potje gemakkelijker opengaan. Is je nagellak toch uitgedroogd, dan kun je er een paar druppels nagellak remover in doen waarna je flink schudt met het flesje. Zo kan je nagellak er weer even tegenaan.
  • Schoon. Op je handen komen veel bacteriën voor en er komen er iedere dag weer meer bij. Daarom is het van belang om je handen vaak te wassen met zeep. Hierbij is het belangrijk dat je je handen ook goed afdroogt met een schone handdoek. De bacteriën houden namelijk van vochtige plaatsen.
  • Overige. Niet al te veel tijd om je nagels te lakken maar je wilt niet zonder lak de deur uit? Kies er dan voor om een niet zo opvallende nagellak kleur te gebruiken. Wanneer je dan foutjes maakt tijdens het lakken, zullen deze minder snel opvallen. Ook als je nagellak meeneemt kun je deze op elk gewenst moment aanbrengen. Als je bijvoorbeeld nog even moet reizen met openbaar vervoer dan is dat de ideale gelegenheid. Het matchen van je nagellak met je oogschaduw ziet er altijd mooi en afgewerkt uit, maar heb jij niet de dezelfde kleur nagellak in huis als je oogschaduw. Kies er dan voor om de oogschaduw aan te brengen op je nagels, waarna je een blanke lak over deze oogschaduw aanbrengt, zo ziet het er ook weer matchie uit.

Geef jij je handen wel de verzorging die ze nodig hebben? Gebruik de tips die hierboven staan vermeld dan om zeker te weten dat je handen er fris en verzorgd uit zien. En als je er altijd verzorgd uitziet is het natuurlijk een must om ook aandacht te schenken aan je nagels. Met bovenstaande tips lak jij erop los.

Tips voor je haar

Heb je vaak last van een bad hair day en wilt jouw haar soms echt niet naar je luisteren, da

lees meer

Nieuw: de Blux Box beautybox!

De 'Be Lux' Blux Box is een nieuwe beautybox van Bluxbox BV. De giftbox zit vol leuk

lees meer

Tips voor huidverzorging

Je huid is een belangrijk lichaamsdeel, het is namelijk een beschermingslaag van de rest van

lees meer