Make up tips

Geplaatst op: 22-01-2016

Op deze pagina kun je tips vinden over het aanbrengen van make up, maar  je leert tevens ook andere trucjes op Girlzpower.nl. Het kan zo zijn dat je het moeilijk vindt om make up aan te brengen, maar ook als je al veel weet over dit onderwerp kun je hier terecht.

  • Parfum. Om lekker te ruiken gebruikt bijna iedereen parfum, een geurtje spuit je op in je nek en op je polsen. Het is belangrijk dat je parfum nooit uitwrijft, maar deze juist dept. Door te deppen breken de geurcomponenten niet in de parfum. Ben je in het bezit van een parfum die voor jou te snel vervliegt, spuit deze dan op je haar. De haarschubben springen namelijk open van de kou en de warmte, waarbij de geur van jouw parfum dan vrij komt.
  • Mascara. Een veel voorkomend probleem bij mascara is dat deze na een bepaalde tijd is uitgedroogd. Wil je uitdroging van je mascara voorkomen? Maak dan geen pompende bewegingen met het mascaraborsteltje in de mascara huls. Zo pomp je namelijk lucht in de huls, waardoor de inhoud sneller zal uitdrogen. Naast het voordeel van de uitdroging is het ook belangrijk om dit niet te doen, anders is het namelijk mogelijk dat je een ontstoken oog krijgt. Wanneer je lucht in de huls van je mascara pomp gaan er automatisch bacteriën mee en deze kunnen dan weer een ontsteking in het oog veroorzaken. En jij wilt natuurlijk niet met een dikke oog rond lopen, maar met mooie opgemaakte wimpers.
  • Ogen. Wanneer je kleine ogen heb van jezelf, wil je deze natuurlijk niet nog kleiner laten lijken. Daarom is het van belang dat je geen lijntje zet op de binnenkant van je oog, maar juist aan de onderkant van je wimpers. Het beste is om je oogpotlood of eyeliner aan de brengen op je ooglid, hierdoor zal je oog groter lijken. Ben jij juist in het bezit van grote ogen en wil je deze kleiner laten lijken? Doe dan het tegenovergesteld van wat hierboven beschreven staat.
  • Foundation. Bij het aanbrengen van foundation zijn er altijd verschillende uitdagingen die je moet aangaan. Eén van deze uitdagingen is het hebben van strepen en vlekken. Dit probleem kan worden aangegaan door eerst vitamine E olie op het gezicht te smeren, voordat je foundation gaat aanbrengen. Als je wilt dat je foundation er natuurlijker uitziet dan kun je foundation mengen met wat dagcrème. Zo zal je gezichtskleur er natuurlijker uitzien.
  • Make up. Wil jij dat je make up de gehele dag blijft zitten? En wil je niet dat het er vet en glimmend uit gaat zien? Spuit dan na het aanbrengen van de make up een laagje water over je gezicht met een verstuiver. Wil je bij deze look ook nog volle lippen? Masseer je lippen dan met een tandenborstel, waarna je hier lipgloss of vaseline op aanbrengt. Dit zal je lippen een echte boost geven.

Probeer al deze make up tips uit en kijk wat jij handig vindt om te gebruiken. Als je niet precies weet hoe te beginnen, overweeg dan eens om een dagje mee te doen aan een workshop waar al deze facetten worden behandeld. Model experience workshop is er één van.

Nieuw: de Blux Box beautybox!

De 'Be Lux' Blux Box is een nieuwe beautybox van Bluxbox BV. De giftbox zit vol leuk

lees meer

Verschillende parfums

Een parfum vertelt iets over wat voor persoon iemand is. Het is namelijk een persoonlijke ke

lees meer

Tips voor huidverzorging

Je huid is een belangrijk lichaamsdeel, het is namelijk een beschermingslaag van de rest van

lees meer