Tips voor huidverzorging

Geplaatst op: 22-11-2012

Je huid is een belangrijk lichaamsdeel, het is namelijk een beschermingslaag van de rest van je lichaam. Daarom is het van belang dat jij je eigen huid goed beschermt. Wij bieden jou verschillende tips over hoe je dit het beste kan aanpakken.

  • Droge huid. Kloofjes in je huid kunnen vervelend zijn. Als je deze weg wilt krijgen, dan kan dat. Je moet dan namelijk in bad gaan liggen met flink wat zeezout, hierdoor zullen de kloofjes dichttrekken en zullen deze ook gelijk ontsmet worden. Een droge huid kun je aanpakken door deze in te smeren met bodylotion, waarna je 15 seconden wacht en deze er dan afhaalt door middel van lauw water en een tissue.
  • Puistjes. Jongeren hebben veel last van puistjes. Deze kun je tegengaan  door met een rauwe aardappelschijf over je hoofd of rug te wrijven. Het beste tijdstip om dit te doen is vlak voordat je gaat slapen, zo zal niemand doorhebben welke truc jij gebruikt om je puistjes weg te halen en kan het middel dan ook beter en langer intrekken. Je moet dit wel even volhouden, want je zult niet gelijk resultaat zien. Na een week zul je resultaat beginnen te zien. Puistjes kunnen ook op een andere wijze behandeld worden, namelijk door een pan met heet water te koken, waar je enkele druppels amandelolie aan toevoegt. Ga met een handdoek over je hoofd boven deze pan hangen en stoom zo'n 15 minuten boven dit water. Wanneer je klaar bent dien je je hoofd wel nog even te reinigen met een tonic.
  • Insectenbeet. Zomers vliegen er veel insecten rond in de lucht die op zoek zijn naar een zoete huid waarin ze kunnen gaan steken. Zodra je gestoken bent, moet je ervoor zorgen dat je hiet niet teveel aan zult krabbren, anders zullen de bulten alleen maar erger worden en nog meer gaan jeuken.
  • Bacterievrij. Om onnodige ontstekingen en vervuilingen van de huid te voorkomen, is het van belang dat wanneer je crème gebruikt, deze uit het potje haalt door middel van een spateltje. Hierna is het belangrijk om het spateltje af te spoelen en af te drogen met een schone handdoek.

Het behandelen van je huid is een belangrijk punt om dagelijks mee bezig te zijn. Zeker als vrouw of meisje zijnde is het reinigen en verzorgen van je huid van belang. Door het dragen van make up, maar ook door temperatuurverschillen kan je huid worden beschadigd of vervuild, waarbij verzorgingtips handig zijn. Houd je huid langer mooi en fit door de huidverzorgingtips te gebruiken.

Trends sieraden

Sieraden, ze worden gedragen om een look net wat meer touch te geven. Net zoals in de kledin

lees meer

Verschillende parfums

Een parfum vertelt iets over wat voor persoon iemand is. Het is namelijk een persoonlijke ke

lees meer

Make up tips

Op deze pagina kun je tips vinden over het aanbrengen van make up, maar  je leert teven

lees meer