Tips voor je haar

Geplaatst op: 22-11-2012

Heb je vaak last van een bad hair day en wilt jouw haar soms echt niet naar je luisteren, dan hebben wij voor jou verschillende tips die je van pas kunnen komen. Samen met deze tips zorg je dat je haren er perfect uitzien.

  • Verven. Als je een andere haarkleur wilt, dan kun je hier gemakkelijk zelf voor zorgen. Zodra je een haarverf hebt gekocht in de winkel, kun je deze eenvoudig zelf aanbrengen. Dat zal nogal wat schelen in de kosten. Een tip voordat je haarverf aanbrengt is om eerst je huid bij de haargrens in te smeren met vaseline, hierdoor krijg je haarverf die per ongelijk op je huid terechtkomt, er een stuk gemakkelijker vanaf. Ben je vergeten de vaseline op te smeren? Haal dan de verf van je huid met een wattenschijfje en wat nagellakremover.
  • Krullen. Heb jij een mooie volle bos krullen, maar zit hij niet altijd zoals jij dat wilt? Of heb jij juist veel last van pluis? Breng dan op elke streng haar een beetje conditioner aan die niet uitgespoeld hoeft te worden. Deze conditioner zal jouw haar helemaal oppeppen. Pluis voorkomen? Kam je haren uit als je deze net gewassen heb, waarna je er wat schuim in kneed. Kam nooit je droge krullen, dit zal voor veel pluis zorgen. Zou jij graag juist wat krullen willen dan kun je hiervoor zorgen door te gaan slapen met je natte haren in een knotje.  Een knotje maak je door je haar bij elkaar te pakken en dit dan op te draaien, hierna doe je er een stiekje omheen en klaar.
  • Stijl. Stijl jij altijd je haren omdat je de lelijk slag niet mooi vindt of omdat er altijd zo'n irritante krul in je pony zit? Probeer dan ook eens een andere mogelijkheid om je haar te stijlen. hiervoor dien je olijfolie te verwarmen en deze in je haar te smeren. hierna laat je het ongeveer 2 tot 4 uur intrekken, waarna je het uitwast met shampoo onder de douche.
  • Bescherm je haar. Haren zijn gevoelig voor veel aspecten, te veel zon zal je haar beschadigen, maar ook water waar zout of chloor in zit zal je haar niet veel goed doen. Draag daarom je haar in een staart of een leuke vlecht, nog beter is om een petje te dragen of een sjaal om je haar te wikkelen. In combinatie met een haarserum bescherm je je haar optimaal, in een haarserum zit namelijk een UV-blokker.
  • Puntjes. Veel dode haarpunten kun je zelf ook knippen door je haar in kleine strengen te draaien. De dode haarpuntjes zullen hier dan uit springen en deze kun je zo gemakkelijk afknippen met een schaar. Droog haar is natuurlijk niet iets om trots op te zijn, dit kun je aanpakken door je hoofdhuid tijdens het douche goed te masseren. Heb je juist last van vet haar, voorkom dan aanraking met je hoofdhuid, ook is het belangrijk om je haar niet te veel te kammen. Nog een tip waardoor je haar niet te vet wordt is het aanbrengen van conditioner in alleen de haarpuntjes. Als je jezelf met de fiets moet verplaatsen, dan kun je je haar in een staart binden, waardoor er minder wind door heen kan gaan, van wind krijg je namelijk ook sneller vet haar.

Test de tips over haarverzorging die betrekking hebben op jouw haar en pak de problemen aan die je elke morgen ondergaat.

Verschillende parfums

Een parfum vertelt iets over wat voor persoon iemand is. Het is namelijk een persoonlijke ke

lees meer

Nieuw: de Blux Box beautybox!

De 'Be Lux' Blux Box is een nieuwe beautybox van Bluxbox BV. De giftbox zit vol leuk

lees meer

Hairextensions

Hairextensions Je hebt vast wel eens gehoord van hairextensions. Dit zijn haartoevoeging

lees meer