Voetenverzorgingstips

Geplaatst op: 22-11-2012

Voeten, je gebruikt ze elke dag. De voeten zijn één van de lichaamsdelen die veel belast worden, je loopt namelijk de gehele dag op je voetjes. Het is dan ook belangrijk dat je goed voor je voeten zorgt, zodat je geen last krijgt van problemen aan je voeten.

  • Zachte voeten. Eelt op je voeten zorgt ervoor dat ze ruw aanvoelen en het ziet er natuurlijk niet altijd even mooi uit. Door veel vaseline te smeren op je eeltplekken voordat je gaat slapen en tevens katoenen sokken aan te trekken, verdwijnt de eelt. Dit dien je wel een week vol te houden, maar je krijgt er dan ook weer zijdezachte voeten voor terug. Het scrubben van je voeten zal ervoor zorgen dat dode huidcellen worden verwijdert en ook hiervan krijg je zachte voetjes. Naast zachte voeten kun je ook zachte benen krijgen door deze in te smeren met een crèmespoeling na het scheren. Dit is tevens ook een goede manier om irritaties op je benen te voorkomen.
  • Zweet voeten. Door de volgende tips kun je zweetvoeten voorkomen. Draag sokken van badstof, loop wanneer het kan zo veel mogelijk op blote voeten, drink veel water of was je voetjes elke avond, waarna je ze insmeert met voetenpoeder. Ook het verminderen van het gebruik van de volgende voedingstoffen zal zweetvoeten tegengaan; alcohol, scherpe kruiden en koffie.
  • Knippen. Zodra je nagels afscheuren bij het knippen, dien je je nagels te vijlen zodat ze dunner worden. Het beste is om ze ook meteen korter te vijlen. Als je dit liever niet doet, dan kun je ook steeds kleinere stukjes van je nagels afknippen. Door je nagels goed te knippen, kun je ingegroeide nagels voorkomen, dit doe je door de nagels bij de punten zichtbaar te laten.

Met deze tips zorg jij ervoor dat je voeten altijd zacht zijn en voorkom je zweetvoeten. Zo hoef je je dus niet meer te schamen voor een lucht, aangezien je deze weet te voorkomen.

Nieuw: de Blux Box beautybox!

De 'Be Lux' Blux Box is een nieuwe beautybox van Bluxbox BV. De giftbox zit vol leuk

lees meer

Merkkleding shop

Ben je opzoek naar nieuwe fashionable kledingitems dan is de webshop UniQ kleding is voor jo

lees meer

Tips voor huidverzorging

Je huid is een belangrijk lichaamsdeel, het is namelijk een beschermingslaag van de rest van

lees meer